1 års fødselsdag

3 forslag til fødselsdagsgaver der både kan gives til 1 årige drenge og piger

Mange voksne går rundt og mener, at der ikke bør blive lagt så meget vægt på køn, når det kommer til voksne. De mener måske, at der skal være ligestilling, og at der for eksempel skal flere kvinder på bestyrelsesposter og lignende.

I deres generelle liv kan det være, at det er nogle forskrifter, de går meget op i. Her kan det virke mærkeligt, at situationen virker helt omvendt, når det kommer til børn. Her er det nemlig de færreste, der kunne finde på at give en dreng en lyserød bluse. Og en blå sut til en pige kan være helt uhørt. Også legetøjet lever meget op til de standarder, der er, og altid har været for køn.

Ved at give nogle gaver, som ikke lægger vægt på dette fra en helt tidlig alder kan det være, at man kan komme nogle af disse kønsstereotyper til livs. Det vil være godt for børnene, når de vokser op og skal tilpasse sig i en voksen verden.

Du kan tænke over, hvilke gaver du giver til små børn og på den måde nedbryde disse kønsforventninger.

1 – Et sjovt spil kan alle nyde

Noget af det, som du kan give i en 1 års fødselsdagsgave er for eksempel et spil. Det er noget, som både piger og drenge kan lide. Det kan virke overflødigt at sige, for sådan er det selvfølgelig en 1 års fødselsdagsgave bør ikke fokusere på køn, men bør i stedet fokusere på, hvem barnet er.

Når barnet er 1 år er det ikke sikkert, at det kan spille et spil endnu. Ofte kan det dog godt spille nogle nemme spil. Om ikke andet kan barnet sammen med forældrene spille det pågældende spil nogle år efter.

2 – En bog til senere år

Det siger sig selv, at uanset hvor fremmeligt et barn, man har med at gøre, kan det ikke læse som 1-årig. Det er slet og ret en umulighed. Det betyder dog ikke, at en god bog kan udelukkes. Der findes nemlig mange bøger, som forældrene kan læse op.

Desuden findes der mange bøger, som barnet kan læse, når han eller hun bliver ældre. Det kan være, at det er en bog, der betyder noget særligt for den person, som giver den. Det er i sig selv en stor gave, som barnet på et tidspunkt vil nyde.

3 – En sjov hat til et sjovt billede

Uanset om et barn er en dreng eller en pige vil vedkommende formentligt elske at klæde sig ud. Det kan være, at barnet kan lide at klæde sig ud som en dinosaur. I så fald kan man give barnet en sjov hat i 1-års fødselsdagsgave.

Vil man give en endnu større gave, kan man også give hele kostumet. Uanset hvad man giver vil barnet formentligt være for lille til helt at forstå, hvad det får. Det betyder dog ikke, at man ikke skal give noget. For barnet vil elske at se billeder af sig selv fra den tid.