Den første fødselsdag; hvad skal du give til en 1-årig?

Den første fødselsdag for et barn er en stor ting. Det er første gang barnet bliver præsenteret for alle de traditioner der følger med en fødselsdag, og det kan være en stor oplevelse. Men at give den perfekte gave på en ellers perfekt dag kan være en svær opgave.

Her kan du få lidt inspiration til hvilke gaver der egner sig til en 1-årig.

Giv gaver der stimulerer udviklingen

Legetøj til helt små børn er noget særligt. Det meste legetøj er designet med det formål at skulle stimulere og aktivere barnet på en givende måde.

Legetøj til en 1-årig kan f.eks. være stableklodser, tumlelegetøj eller interaktive bøger. Alle ting som kan være med til at bringe barnets motorik i den rigtige retning, samtidig med at barnet synes det er sjovt at lege med.

Stableklodser i forskellige farver og med billeder på er en sikker vinder hos de fleste 1-årige, og du kan med fordel finde de stableklodser der bedst passer til lige netop det barn du skal give gaven til.

Instrumenter og gode cd’er til børn

En helt idéel gave til en 1-årig kan også være af musikalsk karakter. Mange børn elsker at høre børnevenlig musik, og det kan også give anledning til leg og bevægelse.

At købe en cd til barnet med gode og genkendelige sange kan være en investering der kan give anledning til hundredevis af gode timer. Gode børnesange er ikke blot relevante for den 1-årige, de kan nemlig skabe stor glæde i mange år efter den første fødselsdag.

Et instrument kan også være lige den ting som den 1-årige finder spændende og interessant. Børn elsker som regel lyde og selv at kunne skabe lyde, så ved at give en guitar, en tromme eller en fløjte kan man bidrage til barnets kreative produktion af forskellige lyde.

Nogle forældre vil mene at et instrument kan være en byrde, da det ikke altid er fornøjeligt at høre på den samme banken i timevis, men her kan man eventuelt vælge instrumenter, som kan holdes nede på et minimalt støjniveau.

Gaver til udendørs brug

Et 1-årigt barn har masser af energi, og nogle gange kravler det næsten på væggene hjemme i stuen.

Børn skal have plads, og det kan derfor være en god idé at tage barnet med ud i naturen, hvor fri leg er en mulighed.

En 1-årig kan få mange goder timer i haven eller i skoven, og samtidig lære noget om dyr og planter. Nogle gange er det nok for barnet bare at kunne lege med jorden, en gren eller en spand vand, men det kan også være en god idé at give barnet gaver der kan bruges udenfor.

Gaver til udendørs brug kunne f.eks. være legetøj til sandkassen. De fleste børn elsker at lege i sand, og en skovl eller en lastbil til sandet kan give mange gode stunder i haven.

Legetøj der kan bruges udenfor er som regel slidstærkt og kan bruges i alle månederne, på den måde giver du en gave som ikke lige går i stykker foreløbig, men som barnet også kan bruge året efter eller året efter igen.

Find flere gode gaver til 1-årige lige her.